“Mos qaj, o Fatime,
sepse All-llahu e ka dërguar babën tënd…”

“Mos qaj, o Fatime, sepse All-llahu e ka dërguar babën tënd…”

Falënderimet e panumërta i takojnë Zotit të botëve, All-llahut të Lartësuar, që na udhëzoi në fenë e Tij dhe na bëri të përjetojmë mirësitë e panumërta të këtij udhëzimi të mrekullueshëm. Falënderimet e panumërta i takojnë Vetëm Atij, për të Cilin agjëruam një muaj të tërë, me bindje dhe kënaqësi, me dëshirë dhe vullnet, me besim dhe përmallim për këtë mirësi të madhe të agjërimit, të njohur botërisht edhe nga mjekësia, që dëshmon forcën e besimit dhe mrekullitë e dhuntive hyjnore në jetën tonë të përkohshme. Ndoshta, realitetet e përditshme dhe transforimi i heshtur i shoqërisë tonë, nga një shoqëri me vlera ...

Lexo më shumë »


Fitër Bajrami, sheshi i Fushë Çelës,
dëshmitar i lavdisë së besimit

Fitër Bajrami, sheshi i Fushë Çelës, dëshmitar i lavdisë së besimit

Ditën e xhuma, më 17 korrik 2015, në mbarë ymmetin islam u festua dita e parë e Fitër Bajramit, pas një muaji të begatë agjërimi, plot adhurime dhe lutje në kërkim të pëlqimit të Zotit të gjithësisë. Në Shkodër, ceremonia kryesore e kësaj feste, u zhvillua në vakëfin e shenjtë, bri xhamisë “Ebu Bekër”, në sheshin e Fushë Çelës, ku u krye fillimisht falja e namazit të sabahut me xhemat, që u shoqërua me një program të ndërthurur me ligjërata, recitime dhe këshilla fetare. Pas faljes së namazit të sabahut, të cilin e drejtoi teologu Idmir Plaku, imam i xhamisë “Ebu Bekër”, ceremonia nisi me leximin e një ...

Lexo më shumë »

Mesazhi i Myftiut të Shkodrës
me rastin e Fitër Bajramit 1436/2015

Mesazhi i Myftiut të Shkodrës me rastin e Fitër Bajramit 1436/2015

Edhe pak orë na ndajnë nga iftari i fundit i këtij Muaji të begatë, në të cilin përjetuam mrekulli të shumta të besimit dhe gjendjes së afrimit me Zotin e gjithësisë, nëpërmjet agjërimit me bindje dhe përkushtim, adhurimeve të ditës e të natës, pesë namazeve ditore, 20 rekateve të përnatshme të teravisë, Hatmes Sherife të Kur’anit Famëlartë, sadekave dhe zekatit, sofrave kuptimplota të iftarit me shtresat e ndryshme të shoqërisë, lutjet dhe përgjërimet e Natës së Kadrit etj. Kushdo që ka shpresuar në faljen dhe mëshirën e Tij, e ka pasur mundësinë ta gjejë atë dhe ta fitojë, në këtë periudhë njëmujore, të mbushur ...

Lexo më shumë »


Ekspozita e mrekullive të Kur'anit,
në xhaminë e "Dy Vajzave"

Ekspozita e mrekullive të Kur'anit, në xhaminë e "Dy Vajzave"

Pasditën e së mërkurës, më 15 korrik 2015, Myftinia Shkodër në bashkëpunim me AIITC (Aiitc - Instituti Shqiptar i Mendimit dhe Qytetërimit Islam), organizuan një aktivitet shkencoro-kulturor në xhaminë e "Dy Vajzave". Me rastin e kësaj dite të begatë të Ramazanit, AIITC kishte sjellë ekspozitën e mrekullive të Kur'anit, që tërhoqi vëmendjen e vizitorëve të interesuar për të mësuar më shumë rreth kësaj teme. Në emër të AIITC, fjalën e rastit e mbajti z. Alban Kodra, i cili theksoi se kjo ekspozitë ka një vlerë të madhe, pasi pasqyron mrekullitë shkencore të Kur'anit, në një format shumë të lehtë ...

Lexo më shumë »


Iftari tradicional i Kryetarit të Bashkisë Shkodër

Iftari tradicional i Kryetarit të Bashkisë Shkodër

Mbrëmjen e së martës, më 14 korrik 2015, z. Lorenc Luka, kryetar në detyrë i Bashkisë Shkodër, organizoi iftarin tradicional të Bashkisë Shkodër, në nder të muajit Ramazan. Në fjalën e tij përshëndetëse, z. Luka theksoi se ky iftar është shenjë respekti dhe nderimi për besimtarët muslimanë, që agjërojnë me përkushtim muajin Ramazan. Njëkohësisht, përmendi momente të spikatura të drejtimit të tij të Bashkisë Shkodër në bashkëpunim me Myftininë. Ai tha se për një drejtues të Bashkisë është shumë e rëndësishme të ketë frymën e bashkëpunimit me institucione, me të cilat bashkëpunon në dobi të projekteve ...

Lexo më shumë »

Ndërfetare

Aktivitete të ndryshme ndërfetare...

Vakëf

Pasuritë vakëf të Myftinisë Shkodër, prona, xhamia etj ...

Vizitorë

Vizitorë në Myftininë e Shkodrës...